image

Tilmelding til aktiviteter på Børnenes Kulturmøde

I 2023 arbejder Kulturmødet Mors og Børns Møde Med Kunsten (Kulturkanten) tættere sammen end nogensinde før i ønsket om at skabe et Børnenes Kulturmøde, der summer af lokalt liv, regionale oplevelser og national relevans. 

Vi ønsker at udforske børnenes egne oplevelser af verden og forestillinger om fremtiden. Hvad rører sig i børnenes liv og i deres indre? Hvilke perspektiver på verden ønsker de at fremstille? Hvad vil børnene selv skabe, hvis kunsten for børn var kunst for, med og af børn? På Børnenes Kulturmøde 2023 er det børnenes egne stemmer, der skal give genklang og børnenes egne udtryk, der skal opleves.

På, for og med skolerne

Derfor er alle skoler på Morsø i foråret 2023 blevet tilbudt et forløb med en professionel kunstner fra BMMK. Der er blevet samarbejdet om naturforståelse i nærmiljøet, om affaldets poesi, om indre kræfter i nye former, om eksistensen på denne planet og meget mere. Fremmede teknikker er blevet afprøvet mens nye drømme er boblet frem.

På Kulturmødet i august genudkommer børnenes arbejdsprocesser i værkstedsformater. Som lærer kan du tilmelde dig de tilbud, der passer til din børnegruppe eller gå på opdagelse i programmet og tilrettelægge jeres dag på Børnenes Kulturmøde.

Nedenfor er indholdet beskrevet. 

Hvordan gør man så?

For at tilmelde sig de værksteder, der kræver tilmelding, skal du ringe til projektleder for Kulturkanten Marie Louise Klitgaard Nielsen

Inden du tilmelder din børnegruppe: Vær opmærksom på at værkstederne er målrettede specifikke aldersgrupper og at flere af værkstederne ikke kan rumme en hel klasse på én gang. Tag derfor gerne på tur til Børnenes Kulturmøde flere lærere sammen om muligt, så I kan opdele børnegruppen. 

Udover de tilmeldingskrævende værksteder er der også, som angivet nedenfor, et stort programindhold, der ikke kræver tilmelding.

PROGRAM BØRNENES KULTURMØDE (markeret med *kræver tilmelding)

AFTRYK (0-6 år)

AFTRYK er en lerworkshop for de mindste ved billedkunstner Henrik Kramer Westergaard (BMMK).
I en pavillon møder du et gulv dækket af ler. Her kan du og din voksne sætte jeres aftryk - med hænderne, med fødderne, med barnevognens hjul eller måske med dit legetøj eller ting, du finder i naturen på Børnenes Plads. Vi følger sporene i leret og reflekterer sammen over mulighedernes land.

Hvornår: Torsdag og fredag k. 10-13
Hvem: Børn fra dagtilbud 0-6 år ifølge med voksne
Hvor mange og tilmelding: Værkstedet er tilgængeligt for alle men tag hensyn til mængde og flow. Kræver ingen tilmelding.

 Små børn - den næste generation - skaber en sjov kikkert til kulturen (0-6 år)

Sammen med kunstner Kathrine Vangodt skaber vi en sjov kikkert. Kathrine har samlet et mix af materialer. Genanvendelse og ombrug. Papruller, elastik, farver, stickers, svampe og andet godt.
Vi undersøger sammen med børnene ’Hvad er kunst?”, og bruger kikkerten som et pædagogisk redskab til at se på kunst.

Hvornår: Torsdag og fredag 8.30-13.30
Hvem: Børn i dagtilbud (0-6 år) samt deres voksne
Hvor mange og tilmelding: Alle kan deltage uden tilmelding.

LEGEKUNST – MED DANS, KROP OG BEVÆGELSE!

Legende danse med dagplejere, vuggestuebørn og pædagoger

Tag de alleryngste med på LEGEKUNST DANSE REJSE med LegeKunstner Jon Stage.

Vi skal på et lille bevægelseseventyr, hvor vi møder forskellige forhindringer på vejen og vi opdager usynlige ting. Vi danser og bevæger os på forskellige måder til lækker musik i Børnenes Kulturmøde landskab.  

Hvornår: Torsdag d. 24. og fredag d. 25. august kl. 10.30, 11.30 og 12.30

Hvem: Børn i dagplejen, dagplejere, vuggestuebørn og pædagoger

LEGEKUNST – MED MUSIK, KROP OG BEV ÆGELSE!

Levende musik med børnehavebørn og pædagoger.

Kom og oplev en forrygende stund med LegeKunstner Anders Bo. Vi laver musik, krop, rytmer og bevægelse og I får en oplevelse af konceptet ”LEGEKUNST”, som griber børn og pædagoger, så I får lyst til at synge, spille, danse og lege!

Hvornår: Torsdag d. 24. og fredag d. 25. august kl. 10, 11 og 12

Hvem: børnehavebørn og deres pædagoger

Pang og Papmache (indskoling)

Få fedtede fingre, en god snak og slip kreativiteten løs, når kunstner Signe Marie A. Bonnici-Erichsen står klar med den helt store papmacheworkshop. Vi skal lave et poetisk fælles papmacheværk på årets Kulturmøde i pangfarver. Find din yndlingsfarve og sæt dit aftryk på værket.
Alle kan være med – store og små, unge og gamle. Bliv så længe, det er sjovt, og gå videre, når du har fået tapetklister, avispapir og hyggeligt samvær nok.

Hvornår: Fredag mellem 10 og 11.30 (ubemandet fra 11.30-13) 
Hvem: For alle men primært målrettet de mindste skoleklasser
Hvor mange og tilmelding: Workshoppen er åben men tag gerne hensyn til mængde og flow

Rejsen til Det Uendelige* (indskoling)

 På Limfjordsteatret kan du træde ind i et helt særligt univers skabt i samarbejde mellem Limfjordsteatrets teaterformidler, teknikker og scenograf, teatrets samarbejdspartnere fra Sardinien og Lødderup Friskole på Mors. Du kommer helt ud i Bjørnedyrets Galakse - og hvad mon det har taget med sig på sin rejse væk fra jorden? Hvad tager du mon med fra jorden?

Hvornår: Fredag kl. 10, 11 og 12. Bemærk oplevelsen foregår på Limfjordsteatret!

Hvem: 0-2. klasse

Hvor mange og tilmelding: 25 børn ad gangen og tilmelding på: Charlotte@limfjordsteatret.dk

Balthazar Tegneworkshop* (indskoling + mellemtrin) - alle forløb er booket

Efter fortællekoncerten vil børnene kunne deltage i tegneworkshop med fokus på Balthazar karaktererne. Tegningerne vil fungere som inspiration til animatoren og på den måde bliver de deltagende børn medskabere af den kommende Balthazar animationsfilm.

Hvornår: Fredag kl. 11 og 12
Hvem: Indskoling og Mellemtrin
Hvor mange og tilmelding: 20 børn pr. workshop. Balthazar Workshoppen kræver tilmelding og forudsætter at man oplever koncerten først

Film Med Mening (indskoling og mellemtrin)

Skab dine egne små film fra pladsen med Liv og Astrid.
I denne åbne workshop kan børnene komme og trække en historie, som de efterfølgende skal filme med undervisernes iPads. Liv og Astrid ser filmene igennem med børnene og hjælper dem med at klippe dem sammen. For de som ønsker at skabe et aftryk fra dagen på forholdsvis kort legetid i filmværkstedet.

Hvornår: Torsdag fra 10-13
Hvem: Indskoling & mellemtrin
Hvor mange og tilmelding: Workshoppen er åben for alle men der er cirka 7 ipads til deling, så tag hensyn til mængde af børn og flow. Kræver ingen tilmelding.

Plastik Forvandlinger* (mellemtrin)

Sammen med børnene på Dueholmskolen har forfatter Marie Hjørnet Nielsen undersøgt plastikaffald og forsøgt at forvandle det til noget æstetisk og værdifuldt. Med plastik som materiale og udgangspunkt er børnene blevet inspireret til at udtrykke deres egne historier og forestillinger. På Børnenes Kulturmøde kan man opleve hvad børnene fra Dueholmskolen har skabt, da de fandt plastik i deres nærområde og gav det en historie og et nyt liv.
I Fortælle-teltet vil der være højtlæsning og sanse - og fortællelege som på forskellige måder inviterer til at udforske plastikaffald som kunstnerisk materiale.

Hvornår: Torsdag 10, kl. 11 og kl. 12. Fredag kl. 10, kl. 11 og kl. 12.
Hvem: Mellemtrin
Hvor mange: Max 15-20 børn pr. workshop. Tilmelding nødvendig.

Det Indre Dyr* (mellemtrin)

Torsdag kan du være med til at bygge et fælles fantasidyr i pap sammen med multikunstner Britt Kristensen. Måske laver vi jordens første søko-heste-drage-bille eller en enhjørning-søstjerne. Vi tager det andre har lavet, bygger videre og ser, hvor stort et væsen vi ender med.
Hvornår: Torsdag kl. 9.45-11.15 og 11.30 til 13
Hvem: Mellemtrinnet og op
Hvor mange og tilmelding: Max 20 børn pr. workshop. Kræver tilmelding

Fredag laver Ørding Friskole gadeteater og walk-abouts.
Dernæst kan alle droppe ind og bygge videre på vores fælles figur (max 20 børn ad gangen).
Hvem: Mellemtrinet eller ældre.
Hvornår: Drop in workshop fredag kl. 11.30-13

Lad os sammen skabe et kunstværk* (alle over 6 år)

Sammen med streetartist og graffitimaler Mette Boje Røgild kan I være med til at skabe et værk på Børnenes Kulturmøde. I får lov at afprøve forskellige graffiti teknikker og male med spraydåse.
Værket er fælles, så når I forlader workshoppen, arbejder nogle andre børn videre på jeres værk.

Hvornår: Torsdag kl. 10, 10.30, 11, 11.30, 12, 12,30. Hvert hold har cirka en halv time i workshoppen. Fredag arbejder Øster Jølby Friskole videre på eget værk.
Hvem: De største børn i indskolingen, mellemtrin, udskoling
Hvor mange og tilmelding: Max 8 børn pr. hold. Tilmelding kræves.

Praktisk: Det er vigtigt at elevgruppen i denne workshop har en voksen med sig og er klædt praktisk på.

“Ild og Tid” (kun deltagelse for allerede samarbejdende skoler)

Sammen med tre lokale skoler har billedkunstner Sara Hagins arbejdet med forståelse og omsorg for naturen. Gennem undersøgende og eksperimenterende kunstneriske processer har børnene samarbejdet om formgivning af materialer fra den omkringliggende natur. Oplev børnene fra de lokale skoler færdiggøre deres værker sammen med kunsteren

MC holm torsdag kl. 9 -11:30
Bjergby torsdag kl. 12-14:30
Naturfri fredag 9-11:30

Er man heldig, kan andre børn efter kl. 14:30 torsdag og efter kl. 12 fredag nå at indfarve stof, støbe, lave maling og male.

Smagsprøve på Filmmaskinens Skoleworkshops (KUN 8. eller 9. klasser) AFLYST

Filmmaskinen tilbyder disse helt særlige workshops som du også kan opleve ude på de nordjyske skoler - på Børnenes Kulturmøde i et særligt tilrettelagt forkortet format.

Underviserne laver en kort introduktion til “den gode historie på film” og deltagerne skal derefter i gang med at lave deres egne små filmklip. Alle deltagere skal arbejde i grupper, hvor de skal finde på en historie, ud og filme den med egne telefoner og klippe den sammen. Alle får vejledning, hjælp og gode fif af de to undervisere og workshoppen sluttes af med gode råd til at lave film.

Hvornår: Torsdag kl. 13-14.30

Hvem: 8. eller 9. klasser

Hvormange og tilmelding: Tre-fire klasser efter først til mølle. Tilmelding senest 17/8 kl. 8. 

Havnefruens Nomadiske Kulturhus (alle)

Træd ind i det nomadiske børnekulturhus, hvor multikunstner og gøgler Helle Maj Clement Lund tager inviterer til forskellige aktiviteter omkring temaet sagn, myter og fabeldyr.

Hvornår: Torsdag, fredag og lørdag
Hvem: Alle
Hvor mange og tilmelding: Der vil være åbne aktiviteter alle tre dage for store og små. Kræver ingen tilmelding.

En Hemmelig Klubs Kulturkult* (0-7. klasse) - kun forløb tilbage torsdag!
I kulturkulten handler det om at fylde sit hoved med en masse kultur, så derfor skal du bygge en helt fantastisk paphat, der bliver fyldt med små bidder af alt dit yndlingskultur - om det så er bevægelses-kultur, nedkæmp-skurke-kultur, japansk-tegneserie-kultur eller noget helt andet, er op til dig. Workshoppen fungerer som et spil, hvor du hele tiden arbejder dig mod det næste “level".

Hvornår: Torsdag 10-11.45 og 12-13.45 samt fredag 10-11.45 og 12-13.45

Hvem: 0-7. klasse

Hvor mange og tilmelding: Én klasse ad gangen. Tilmelding nødvendig.

Fra Story til Streg v. Låneriget* (fra 3. klasse og op)

Kom med i Skive Biblioteks Doodleworkshop - det er nemlig sjovt at doodle, altså at tegne kruseduller.
Her får du muligheden for at doodle løs ud fra en given fortælling. Slip fantasien løs og lad din tusch finde vej hen over et særdeles alternativt lærred.

Hvornår: Torsdag kl. 10-11 og 12-13 og fredag kl. 10-11 og 12-13

Hvem: Fra 3. klasse og op

Hvor mange og tilmelding: Én klasse pr. workshop. Tilmelding nødvendig. 

Ears Wide Open - Lyden af stenalderen (fra 3. klasse og op)

….den musik aner vi ikke hvordan lød, uanset hvad filmverdenen har fundet på af lydsider! Vi har hverken optagelser eller optegnelser, noder eller beskrivelser. Men vi har nogle få instrumenter fra danske arkæologiske fund, og lidt flere fra vores nabolande, og vi har nogle 'måske-instrumenter'. Så der er nok at overveje og afprøve....Og det gør vi.

Hvornår: Torsdag fra 10-13

Hvem: 3. klasse og op.

Hvor mange og tilmelding: Værkstedet er åbent for alle men tag hensyn til antal og flow.


Det Kongelige Teaters Pixi forestilling Papageno og Papagena* (1. og 2. klassetrin) - få pladser tilbage!

PixiOpera er teater fortalt med sang i et nærværende møde mellem kunstnere og publikum. Papageno og Papagena er en vedkommende introduktion til opera for indskolingselever og et friskt pust til kreativiteten. PixiOperaen synges af to operasangere, der akkompagneres af en pianist.

Hvornår og hvor: Torsdag kl. 10-10.40 på Værket 

Hvem: Fra 1. klasse

Hvor mange og tilmelding: Hele klasser. Tilmelding nødvendig.

Skibet Fulton* (3. klasse og op) -  alle forløb er booket!
Mal på sejl workshop ved havnen i Nykøbing.

Hvornår: Fredag kl. 10, 10.45, 11.30 og 12.45

Hvem: Fra 3. klasse og op

Hvor mange og tilmelding: Helst max 20 men hele skoleklasser kan deltage. Tilmelding nødvendig.

Morsø Folkebibliotek - Ebogs workshop på biblioteket* (mellemtrin)
Hvad sker der, hvis man lukker én forfatter, én illustrator og HUNDREDE! børn inde på Morsø Folkebibliotek? Det finder vi ud af, når Børnenes Kulturmøde og Morsø Folkebibliotek inviterer til samskabelsesworkshop med Anya Winqvist og Majken Fosgerau Salomonsen. På en sjov workshop sammen med Majken og Anya finder de deltagende børn på en fælles historie, dramatiserer den, laver lydeffekter og tegninger. Efterfølgende skærer Majken og Anya historien til, redigerer den og sætter delene sammen i en e-bog med lyd, der blandt andet vil blive tilgængelig på eReolenGO!

Hvornår: Fredag 10-12.30

Hvem: Mellemtrin

Hvor mange og tilmelding: Hele klasser. Tilmelding nødvendig.

ØVRIGE TILBUD PÅ BØRNENES PLADS

Cirkus Aroma (alle)
Der gøgles på pladsen med jongleren, ethjulede cykler og meget mere.

UngMors (alle)
Oplev Kulturmødet fra vandsiden, mens du ror eller padler afsted i kajak eller på paddleboard. Morsø Ungdomsskole stiller udstyr og instruktører til rådighed. Alle får udleveret våddragt og redningsvest/svømmevest. For at deltage, skal man medbringe sko der må blive våde. Kan opleves på fjorden kl. 15-18 torsdag og fredag.

VIA og Pædagoguddannelsen Viborgs Ønskebrønd (alle)
Fra jordens indre udspringer den mytiske ønskebrønd med det livgivende vand. Kom og oplev og deltag i det liv som Brønden skaber, når pædagogstuderende laver aktiviteter med leg, musik og drama. Hjælp os med at fylde Brønden med endnu mere liv og med jeres ønsker for musik, leg og drama for fremtidens generationer.

Omsorgsklovnen Luni (alle)
Hvis du har brug for en krammer eller bare et smil på læben, så gå forbi Luni.